Harry Potter Fan Quiz: Only A True Potterhead Can Score 13/16 In This Quiz

Harry Potter Fan Quiz
Harry Potter Fan Quiz

Harry Potter Fan Quiz

Harry Potter is the best fantasy story of all time. Almost everyone loves the series. This Thanksgiving, Potterheads across the world were more than elated. Why? Surely you’ve heard of a Harry Potter TV series and a Harry Potter game, haven’t you? When we only knew that witches and fairies could wield wands, J.K. Rowling gifted us another fantasy of humans wielding wands. She introduced us to a new fairy tale in which we can live and not just imagine.

Harry Potter fan quiz

The boy who lived when he was a baby and the boy who lived again when he was seventeen – Harry Potter. If you’re a fan of this series and have read all the books, apart from watching the movies, then test yourself!

Take the quiz to know how much of a Potterhead are you?

Count your score, Potterheads! ‘Coz in the end, you’ll be given titles according to your score.

1. Which charm creates a Secret Keeper?

  1. Silence Charm
  2. Confundus Charm
  3. Fidelius Charm
  4. Braking Charm

Harry Potter fan quiz

Also Read | Take This Quiz To Find Your Ideal Female Partner From Harry Potter?

Answer: 3

2. Dorcus Twelvetrees had a crush on whom?

  1. Credence Barebone
  2. Newt Scamander
  3. Bartholomew Barebone
  4. None

Answer: 3

3. What is the colour of Baubillious charm?

  1. Yellow-white
  2. Orange-white
  3. Purple-white
  4. Blue-white

Harry Potter fan quiz

Answer: 1

4. Pick the shade of blue that Lockhart DOES NOT wear in Chamber of secrets

  1. Forget-me-not blue
  2. Peacock blue
  3. Turquoise blue
  4. Aquamarine blue

Harry Potter fan quiz

Answer: 2

5. What is “The Blind Pig” in Harry Potter?

  1. A hideout of the death eaters
  2. A seedy, dark shop in Knockturn Alley
  3. One of the secret organisations of MACUSA
  4. An underground bar for wizards in New York

Harry Potter fan quiz

Answer: 4

6. With which wood is Ginevra Weasley’s wand made of?

  1. Alder
  2. Yew
  3. Vine
  4. Holly

Harry Potter fan quiz

Answer: 2

7. Patronus of Hermione Granger?

  1. Weasel
  2. Lynx
  3. Otter
  4. Cat

Harry Potter fan quiz

Answer: 3

8. Winky was the house-elf of which household?

  1. The Weasley family
  2. The Malfoy family
  3. The Black family
  4. The Crouch family

Harry Potter fan quiz

Answer: 4

9. According to books, who wielded the Protean Charm, apart from Hermione Granger?

  1. Draco Malfoy
  2. Severus Snape
  3. Albus Dumbledore
  4. Professor McGonagall

Harry Potter fan quiz

Answer: 1

10. Harry Potter’s treasures in Gringotts were safely hidden in a vault with the number?

  1. 683
  2. 685
  3. 687
  4. 689

Harry Potter fan quiz

Answer: 3

11. What is the spell used to clear the airway of a person if it’s blocked?

  1. Articulatio
  2. Anapneo
  3. Aparecium
  4. Alberto

Harry Potter fan quiz

Answer: 2

12. The core of Draco Malfoy’s wand?

  1. Veela hair
  2. Phoenix Feather
  3. Dragon Heartstring
  4. Unicorn hair

Harry Potter fan quiz

Answer: 4

13. “Wotcher, Harry!” Whose dialogue is this?

  1. Kingsley Shacklebolt
  2. Alastor Moody
  3. Nymphadora Tonks
  4. Sirius Black

Harry Potter fan quiz

Answer: 3

14. Who was the founder of “Knights of the Roundtable”?

  1. Merlin
  2. Sir Cadogan
  3. Sir Lancelot
  4. Arthur

Harry Potter fan quiz

Answer: 4

15. Morsmordre – why is this spell used?

  1. A forbidden spell used by death eaters to torture others
  2. To conjure the dark mark, the skull and the serpent sign
  3. For Death Eaters to assemble at a place
  4. It’s a spell used by Death Eaters to hide and travel

Harry Potter fan quiz

Answer: 2

16. Under the Department of Magical Games and Sports Records, how many numbers of fouls are listed in Quidditch?

  1. 600
  2. 700
  3. 800
  4. 825

Harry Potter fan quiz

Also Read | Take This Quiz To Find Your Ideal Male Partner From Harry Potter?

Answer: 2

Claim your award, Potterheads!

These titles are taken from the characters of Harry Potter. The order of characters from the least to the top being, Bellatrix Lestrange, Lord Voldemort, Albus Dumbledore and Harry Potter.

If your score ranges from –

00 – 04: Bella-kin

05 – 08: Voldie’s Goldie

09 – 12: Dumble-bell

13 – 16: King Potterhead

Hope you loved taking this quiz!

Tag your fellow Potterheads in this Harry Potter fan quiz! Let us know the titles you won in the comments below!